Bistrotafel

38 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

38 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Bistrotafel

Bistrotafel en balkontafel

Een bistrotafel wordt ook wel balkontafel genoemd. In principe is een bistotafel een klein tuintafeltje waar je met 2 personen aan kunt zitten. De grootte van het tafelblad verschilt van 45x45 cm tot 100x100 cm en het onderstel is maximaal 75cm hoog. De meeste bistrotafels zijn vooral geschikt om koffie aan te drinken, maar de tafels vanaf 80x80 cm zijn groot genoeg om er wat meer op te zetten. Omdat een balkon vaak minder ruimte biedt dan een tuin, is alleen zo'n kleine tuintafel als een bistrotafel geschikt voor op een balkon. Daarom wordt het ook wel een balkontafel genoemd. Een balkontafel met een vierkant tafelblad kun je in een hoek schuiven, zodat er ruimte bespaard blijft. Een rond tafeltje kom je meer tegen in ruimere tuinen, waar ze dienen als koffietafel, bijzettafelof tuindecoratie.

 

Bistrotafels in alle stijlen

Bistrotafels zijn er in alle stijlen en sferen. Een traditionele Parijs bistrotafeltje is een tuintafeltje met een gietijzeren onderstel en een rond marmeren tafelblad. Tegenwoordig worden de tuintafels van veel meer materialen gemaakt. Hierdoor past de bistro tafel bij meer tuinstijlen en is er altijd wel een tafeltje geschikt voor op jouw terras of balkon. Een wicker- of teak houten tuintafeltje geeft de tuin een natuurlijke uitstraling. Wicker is een kunststof vlechtdraad, dat lijkt op rotan, maar niet rot of uitdroogt. Teak is één van de meest voorkomende houtsoort bij tuinmeubelen, omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Een aluminium bistrotafel neigt vaak wat meer naar het klassieke. Het voordeel van aluminium is dat het lichter is dan gietijzer, niet roest en ontzettend sterk is. Op het aluminium zit vaak een tafelblad van teakhout, polywood (kunststof dat lijkt op hout), aluminium of gehard glas. 

Bistrotafeltje als onderdeel van bistroset

Vaak is een bistrotafeltje onderdeel van een bistroset. Zo'n bistroset bestaat uit een tuintafeltje met twee tuinstoelen. Je kunt kiezen voor een complete twee-persoons tuinset, maar soms kan een set nóg leuker staan, wanneer je zelf de tuinstoelen bij jouw bistrotafel zoekt.