Loungebank

28 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

28 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Loungebank

Loungebank tuin

Een loungebank voor in de tuin is in veel verschillende varianten te krijgen. Eén ding hebben alle loungebanken gemeen; ze zijn gericht op het hoogste comfort. Het is namelijk een type tuinbank, bedoeld om te ontspannen. Naast de loungebank zijn de parkbankschommelbank en ligbank andere types tuinbanken. Een parkbank is wat eenvoudiger en vaak zonder tuinkussens, en bij een ligbank is vaak een deel van het zitvlak kantelbaar, waardoor het een ligbed vormt.

 

Loungebanken van kwaliteit

Alle loungebanken zijn gemaakt van materialen die het hele jaar door buiten kunnen blijven. De meeste loungebanken zijn gemaakt van wicker. Dit is een kunststof vlechtdraad dat om een sterk aluminium frame gevlochten zit. De kwaliteitsverschillen in wicker hebben te maken met de dikte ervan en wijze van kleuring. Hoe hogere kwaliteit wicker, hoe kleiner de kans op verkleuring en vervorming van jouw loungebank. 

Teakhout heeft een olie in zich. Hierdoor is het van nature waterafstotend en splijt of scheurt het minder snel, in vergelijking met bijvoorbeeld eikenhout. Verder bestaan er loungebanken geheel van aluminium en loungebanken van outdoor textiel. Outdoor textiel is een weerbestendige bekleding, dat gemakkelijk schoon te maken is en de knusse uitstraling heeft van een binnenbank.

Alle materialen vereisen weinig onderhoud. Met een speciaal onderhoudsmiddel voor het type materiaal van jouw tuinbank, verleng je wel de levensduur.

Loungebank kussens

Een loungebank kan een heel jaar buiten blijven. De loungebank kussens zijn daarentegen niet allemaal geschikt hiervoor. Alle tuinkussens zijn bedoelt voor buitengebruik en zijn opgewassen tegen veel weersomstandigheden. Toch is er een onderscheid te maken tussen 2 kwaliteitsklassen: weerbestendige kussens en all-weather kussens. Weerbestendige kussens zijn waterafstotend, maar houden een grote regenbui niet tegen. Dankzij de easy dry foam voering drogen zij wel razendsnel. All-weather kussens zijn volledig waterdicht, waardoor ze 4 seizoenen lang buiten kunnen blijven. Kwaliteitsverschillen tussen de soorten all-weather kussens zitten in de flexibiliteit en zachtheid van de tuinkussens.

 

Loungebank kopen voor in de tuin

Bij de keuze van een loungebank is het ten eerste belangrijk om de ruimte op te meten waar hij komt te staan. Wij hebben namelijk niet alleen 2 zits banken, maar ook 3- en 4-zits. Met een modulaire bank bepaal je de grootte geheel zelf door de losse elementen naar wens te combineren. Style jij graag jouw tuin helemaal zelf? Maak de look af door een paar tuinstoelen toe te voegen en zo een complete loungeset te creëeren. De afmeting van ieder product vind je altijd op de productpagina.

Houd daarnaast rekening met de stijl van jouw tuin en die van de loungebank. In de ene tuin past bijvoorbeeld een royale grijze hoekbank goed, terwijl het andere terras veel beter tot zijn recht komt met een compacte tweezits tuinbank.